Pastor Nielsen

Stenen er udtaget af Provst Troldborg som bevaringsværdig pga. dens størrelse og Jens J. Nielsens lange virke som præst i Gylling.

Jens Jensen Nielsen blev født den 2. marts 1900 i Ellerup, Gjern Sogn. Han var søn af Gårdejer Anders Peter Nielsen og Hustru Karen Marie Jensen.

Jens J. Nielsen blev den 16. februar 1926 gift med Gerda Sørensen i Gjern kirke.

Gerda Sørensen blev født den 31. marts 1904 på Møgelby Mark i Søby Sogn ved Gjern. Hun var datter af Gårdmand Peter Mikael Sørensen og Hustru Karen Marie Nielsen.

Parret fik 1 datter i ægteskabet.

Jens var cand. teolog da de blev gift, og den 14. december 1928 blev han indsat som Sognepræst i Gylling. Jens J. Nielsen nåede at være Sognepræst i næsten 30 år her i Gylling. Jens J. Nielsen førte omhyggeligt dagbøger og af disse kan man læse, at han i alt i årernes løb havde 15.000 syge-og husbesøg. På den måde blev han ikke blot præst om søndagen, men måske mere de seks søgnedage.

Jens J. Nielsen var statens tilsynsførende ved Gylling Friskole, og børnene havde en meget stor plads i hans hjerte, og han mødte dem altid med glade smil. 

Jens J. Nielsen døde på en rejse til Rüdesheim am Rhein i Tyskland den 20. august 1958 og han blev begravet den 24. august 1958 på Gylling kirkegård.

Gerda Sørensen døde ca. 2000.