Niels Jensen

 

Stenen er udtaget som bevaringsværdig af menighedsrådet pga. den udsmykning/marmorsten.

Niels Jensen blev født den 5. januar 1820 på gården ” Madikrog” i Gylling Sogn. Han var søn af gårdmand Jens Andersen og Hustru Bertha Jensdatter.

Niels Jensen blev den 31. oktober 1852 gift med Enken Maren Jespersdatter i Gylling kirke. Som bemærkning står der i kirkebogen: Skrivelse fra Stifteforvaltningen af 6. juli 1852, at intet er til hindre for Enkens Vielse.

Maren Jespersdatter blev født den 2. marts 1916 på gården ”Lerdrup Nygaard” i Gylling Sogn. Hun var datter af gårdmand Jesper Pedersen og Hustru Karen Christensdatter.

Maren Jespersdatter blev gift 1. gang med Rasmus Albrethsen i 1838 og de fik datteren Ellen Rasmussen. Derudover havde Rasmus drengen Albreth, som han havde fået før han giftede sig med Maren. Da Rasmus døde i 1849, blev Maren gift 2. gang samme år med Peder Sørensen. Der var ingen børn i dette ægteskab. Peder Sørensen døde omkring 1851 og efterfølgende var det at Maren blev gift med Niels Jensen. Dette blev hendes 3. og sidste ægteskab. 

Maren giftede sig til gården ”Højsgaard” da hun blev gift med Rasmus Albrethsen, og efter hans død overtog hendes efterfølgende ægtemænd ejerskabet til gården.

Niels og Maren fik 2 børn. En pige Karen og en dreng Rasmus Peter, og det blev Rasmus Peter som overtog gården efter forældrene i 1880.

Niels Jensen døde den 13. december 1891 og blev den 19. december 1891 begravet på Gylling kirkegård. 71 år gammel.

Maren Jespersdatter døde den 29. december 1882 og blev begravet den 5. januar 1883 på Gylling kirkegård. 66 år gammel.

En detalje på denne sten er, at selv om Maren døde først, så står hendes navn nederst på stenen.