Bevaringsværdige sten på Gylling Kirkegård

Her på siden kan man læse om de bevaringsværdige sten, som findes i  lapidariet og rundt på kirkegården i Gylling. Det er gravminder, som Odder Museum, fhv. provst Knud Troldborg og diverse menighedsråd har udpeget, og som er valgt ud fra lokalhistoriske, stilhistoriske og aldersmæssige kriterier. Et karakteristisk træk for Gylling kirkegård er minder om et rigt kirke-, skole- og foreningsliv. Mange erhvervsbetegnelser vidner i øvrigt om Gyllings betydning som lokalcenter i Hads Herred. 

Gylling kirke har siden reformationen og frem til 1998 kun haft 17 præster. Der er i dag bevaret seks af deres gravsteder på kirkegården, og som er udtaget som bevaringsværdige, netop fordi man "blev" i embedet i Gylling, og var med til at præge sognet. Der har kun været tre præster, som ønskede andre græsgange i disse mange år, og én af disse valgte alligevel at blive begravet på Gylling kirkegård. 

Ved de omtalte sten på kirkegården findes der QR-koder med henvisning til tekst og billeder her på siden. For at scanne en QR-kode har man brug for en app, som man frit kan downloade i Google Play Store eller Apple Store. Åbn applikationen og hold mobiltelefonen hen over vores kode. 

Gå en tur på vores smukke kirkegård, og lad stenene fortælle deres historie om en svunden tid.